Hyperventilatie Aanval

Hyperventilatie Aanval

Acute hyperventilatie

Acute hyperventilatie

breathdifficulties

Tijdens een aanval van acute hyperventilatie ervaar je mogelijk een reeks ongemakkelijke symptomen. Het kan je overkomen zonder dat je het verwacht, en dit kan behoorlijk verontrustend zijn. Je kunt symptomen opmerken zoals duizeligheid, waarbij de wereld om je heen lijkt te draaien, en het gevoel hebben dat je flauwvalt. Het kan ook voelen alsof je mond droog is, je begint te zweten en je lichaamstemperatuur kan plotseling stijgen of dalen, waardoor je het koud of warm hebt.
Daarnaast kunnen maag-darmklachten optreden, waaronder misselijkheid, een onaangenaam gevoel in de buik en soms braken. Je kunt je gespannen en angstig voelen, wat kan leiden tot paniekaanvallen. Deze aanvallen kunnen gepaard gaan met vermoeidheid en kunnen zelfs je slaap verstoren.

Oorzaken Hyperventilatie

Oorzaken Hyperventilatie

longklachten

Stel je voor dat je midden in een drukke werkdag zit, omringd door stapels taken en deadlines. Plotseling overvalt een gevoel van angst je zonder waarschuwing. Je hart begint sneller te kloppen en je ademhaling versnelt. Het voelt alsof je niet genoeg lucht krijgt en je begint sneller en dieper te ademen, zonder echt te begrijpen waarom. Dit is het moment waarop acute hyperventilatie kan toeslaan.
Soms komt het door intense angst of een trauma. Of het kan zijn dat je inspanning hebt geleverd zonder de juiste opwarming, waardoor je ademhaling uit de hand loopt. Pijn is een andere mogelijke oorzaak, net als bepaalde medicijnen, hormonale veranderingen, of medische aandoeningen zoals astma of hartproblemen.
Het begrijpen van de specifieke oorzaak van jouw hyperventilatie is de eerste stap naar effectieve manieren om met de symptomen om te gaan en herhaling te voorkomen.

Onze aanpak

Onze aanpak

TiredBike

De aanpak van acute hyperventilatie varieert afhankelijk van de individuele behoeften en oorzaken van de symptomen. Hypnotherapie wordt gebruikt om onderliggende oorzaken te ontdekken en emotionele triggers te identificeren. Emotional Freedom Techniques (EFT), ook bekend als “tapping”, kan de emotionele lading verminderen en de ademhaling normaliseren. Ademtherapie is een cruciaal onderdeel van de behandeling om emoties en stress te verminderen. Samen vormen deze benaderingen een holistische aanpak om acute hyperventilatie te beheersen en te behandelen

De aanpak van acute hyperventilatie varieert afhankelijk van de individuele behoeften en oorzaken van de symptomen. Hypnotherapie wordt gebruikt om onderliggende oorzaken te ontdekken en emotionele triggers te identificeren. Emotional Freedom Techniques (EFT), ook bekend als “tapping”, kan de emotionele lading verminderen en de ademhaling normaliseren. Ademtherapie is een cruciaal onderdeel van de behandeling om emoties en stress te verminderen. Samen vormen deze benaderingen een holistische aanpak om acute hyperventilatie te beheersen en te behandelen

Wat is Hypnose?
Bijna iedereen maakt dagelijks trance-achtige toestanden mee. Je merkt opeens dat je aan het dagdromen bent, iemand niet te hebben horen binnenkomen en je hebt niet gemerkt hoeveel tijd er voorbij is gegaan. Een verschil tussen spontane trances en hypnose is je doelgerichtheid en motivatie. Bij hypnose wordt de trance gebruikt voor een bepaald doel.

Ga ik gekke dingen doen?
Hypnose is geen slaap, al betekent het woord eigenlijk slaap, en al lijkt het er soms op van de buitenkant. In werkelijkheid blijf je in trance alert en bewust. In hypnose verlies je geen controle, maar krijg je juist meer controle over jezelf. Als het nodig is kan je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Zelf als je zo diep in trance bent dat een chirurg zijn gang kan gaan, blijft het observerende ik aanwezig, om de controle over te nemen als dat nodig is. Hypnose kan iemand niet dwingen om iets te zeggen of te doen wat hij niet wil zeggen of doen. Door hypnose hoef je niet in contact te komen met delen van je leven waar je liever niet aan denkt

Word ik wel wakker?
Hoeft niet bang te zijn om niet uit hypnose te komen. Je kan wakker worden door gewekt te worden, doordat de voorgenomen tijd voorbij is, door wakker te willen worden of als je moe bent de trance over te laten gaan in een gewone slaap en daar gewoon wakker uit te worden.

Wat doet Hypnose wel!
Door te leren je te concentreren op constructieve positieve gedachten kun je negatieve verlammende gedachten verdrijven en zelf je verleden corrigeren met behulp van je huidige wijsheid en je sinds toen opgedane ervaringen. Pijnlijke herinneringen hoef je alleen onder ogen te zien als en wanneer je daar klaar voor bent. Hypnose kan je dan helpen daar constructief mee om te gaan.
In hypnose kan je gebieden van jezelf controleren die normaal buiten je bereik vallen van je rationele logisch verbale bewustzijn en veranderen aanbrengen in je chemische, lichamelijke, psychologische en emotionele toestanden.

EFT is een combinatie van oude Oosterse geneeswijzen en moderne Westerse psychologie. Het is een gezamenlijke aanpak van lichaam, emoties, gedachten, je zenuwstelstel en je fijne energienetwerk dat door je lichaam stroomt; het meridiaansysteem. Doordat jij of je therapeut zachtjes op een aantal acupunctuurpunten klopt, terwijl je je richt op je allergie, wordt er een kalmerend signaal naar je brein gestuurd. Dit stimuleert je relaxatie respons van je lichaam waardoor je ontspanning ervaart. De heftigheid van je hyperventilatie neemt af en er ontstaat steeds meer innerlijke rust. Je hyperventilatie reactie neemt af. EFT kun je zelf na instructie van je therapeut thuis toepassen.

Je manier van ademen beïnvloed direct je leven. Dit merk je als je je inspant, maar ook als je het een moeilijk moment in je leven hebt. Bij angst stop je je zelfs met ademen of gaat hyperventileren. Angst kan een stressreactie in je lichaamssysteem veroorzaken. Goed ademen is essentieel voor een gezond lichaam. Je hebt gedurende je leven een adempatroon ontwikkeld, waarin je emoties, gedachten en ervaringen zijn vastgelegd. Door je bewust te worden van je adempatroon en verschillende ademtechnieken toe te passen is het mogelijk je vitaliteit, gezondheid en welzijn aanzienlijk te vergroten.

Ontspannen en natuurlijk ademen is bij ook bij jou in aanleg aanwezig, maar raakt verloren in de je leefwijze in deze tijd. Daardoor neemt je draagkracht af, die je in deze tijd juist nodig hebt. De kracht van de ademhaling is wezenlijk voor je draagkracht in het algemeen. Alleen tevreden zijn met ontspanning en rust is onvoldoende. Door je onnatuurlijk adempatroon ontstaan er klachten die niet worden herkend als gevolg van verkeerd gebruik van je ademspieren. Je bent dit gewent. Leren van ‘hoog’ naar ‘laag’ ademen is de rode draad van deze therapie. Laag ademen is ontspannend en natuurlijk, maar vraagt oefening voordat het vanzelf en natuurlijk gaat. Je zult ervaren wat voor gevoel het is om moeiteloos en laag in de onderbuik te ademen.

Neem contact met ons op

Je bericht is verzonden.
Er was een fout, probeer het nogmaals.