Astma

Astma

Benauwdheid

Benauwdheid

FemaleAstma

Je krijgt het benauwd omdat je niet kunt uitademen. Je zit vast in een onverwachte benauwde aanval. Wanneer stopt de aanval? Langzamerhand word je bang, bang om helemaal geen lucht meer te krijgen. Een astma-aanval is een heftige benauwdheid die door jouw lichaam als een doodsangst wordt ervaren. Astma is een chronische ontsteking van je longen. Je longen zijn voortdurend geïrriteerd en je slijmvliezen zijn gezwollen. Je hebt een vernauwing van je luchtwegen. Je luchtwegen worden steeds prikkelbaarder. Resultaat kortademigheid, benauwdheid, hoesten, een grote slijmproductie en piepende ademhaling.

.

Onze aanpak

Onze aanpak

TiredRunner

De behandeling zal zich richten op lichamelijke en emotionele factoren die je astma aanvallen beïnvloeden.

De behandeling zal zich richten op lichamelijke en emotionele factoren die je astma aanvallen beïnvloeden.

Je manier van ademen beïnvloed direct je leven. Dit merk je als je je inspant, maar ook als je het een moeilijk moment in je leven hebt. Bij angst stop je je zelfs met ademen of gaat hyperventileren. Angst kan een stressreactie in je lichaamssysteem veroorzaken. Goed ademen is essentieel voor een gezond lichaam. Je hebt gedurende je leven een adempatroon ontwikkeld, waarin je emoties, gedachten en ervaringen zijn vastgelegd. Door je bewust te worden van je adempatroon en verschillende ademtechnieken toe te passen is het mogelijk je vitaliteit, gezondheid en welzijn aanzienlijk te vergroten.

Ontspannen en natuurlijk ademen is bij ook bij jou in aanleg aanwezig, maar raakt verloren in de je leefwijze in deze tijd. Daardoor neemt je draagkracht af, die je in deze tijd juist nodig hebt. De kracht van de ademhaling is wezenlijk voor je draagkracht in het algemeen. Alleen tevreden zijn met ontspanning en rust is onvoldoende. Door je onnatuurlijk adempatroon ontstaan er klachten die niet worden herkend als gevolg van verkeerd gebruik van je ademspieren. Je bent dit gewent. Leren van ‘hoog’ naar ‘laag’ ademen is de rode draad van deze therapei Laag ademen is ontspannend en natuurlijk, maar vraagt oefening voordat het vanzelf en natuurlijk gaat. Je zult ervaren wat voor gevoel het is om moeiteloos en laag in de onderbuik te ademen.

EFT is een combinatie van oude Oosterse geneeswijzen en moderne Westerse psychologie. Het is een gezamenlijke aanpak van lichaam, emoties, gedachten, je zeuwstelstel en je fijne energienetwerk dat door je lichaam stroomt; het meridiaansysteem. Doordat jij of je therapeut zachtjes op een aantal acupunctuurpunten klopt, terwijl je je richt op je astma aanval, wordt er een kalmerend signaal naar je brein gestuurd. Dit stimuleert je relaxatierespons van je lichaam waardoor je ontspanning ervaart. De heftigheid van je astma aanval neemt af en er ontstaat steeds meer innerlijke rust. Je astma reactie neemt af. EFT kun je zelf na instructie van je therapeut thuis toepassen.

Neem contact met ons op

Je bericht is verzonden.
Er was een fout, probeer het nogmaals.