Astma

Astma

Benauwdheid

Benauwdheid

FemaleAstma

Je krijgt het benauwd omdat je niet kunt uitademen. Je zit vast in een onverwachte benauwde aanval. Wanneer stopt de aanval? Langzamerhand word je bang, bang om helemaal geen lucht meer te krijgen. Een astma-aanval is een heftige benauwdheid die door jouw lichaam als een doodsangst wordt ervaren. Astma is een chronische ontsteking van je longen. Je longen zijn voortdurend geïrriteerd en je slijmvliezen zijn gezwollen. Je hebt een vernauwing van je luchtwegen. Je luchtwegen worden steeds prikkelbaarder. Resultaat kortademigheid, benauwdheid, hoesten, een grote slijmproductie en piepende ademhaling.

Bij astma aanvallen word je getriggerd door luchtvervuiling of infecties zoals griep of verkoudheid, maar een allergie wordt echter in een groot aantal gevallen veroorzaakt door allergenen in de lucht die je inademt. Een allergie is een door je onbewuste brein onjuist signaal naar je immuunsysteem.

.

Onze aanpak

Onze aanpak

TiredRunner

De behandeling zal zich richten op lichamelijke, psychische en sociale factoren die je astma aanvallen beïnvloeden. De psychosomatische behandeling zal uit de volgende twee behandelvormen bestaan:

De behandeling zal zich richten op lichamelijke, psychische en sociale factoren die je astma aanvallen beïnvloeden. De psychosomatische behandeling zal uit de volgende twee behandelvormen bestaan:

Hypnotherapie kan een ondersteunende rol spelen in de behandeling van astma door het vermogen van de geest om het lichamelijk functioneren te beïnvloeden. In de diep ontspannen staat van hypnose kan men leren om ademhalingspatronen te beheersen en te reguleren, wat kan leiden tot vermindering van astma-aanvallen en symptomen. Het richt zich op het verminderen van stress en angst, die vaak triggers zijn voor astmatische episodes. Door middel van gerichte suggesties kan hypnotherapie het lichaam instrueren om rustiger en dieper te ademen, wat bijdraagt aan een ontspanning van de luchtwegen en een verbetering van de luchtcirculatie. Hoewel het geen vervanging is voor conventionele medische behandelingen, kan hypnose een waardevolle aanvulling zijn die helpt bij het verlagen van de frequentie en ernst van astma-aanvallen, het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven en het versterken van de persoonlijke copingsmechanismen.

Je manier van ademen beïnvloed direct je leven. Dit merk je als je je inspant, maar ook als je het een moeilijk moment in je leven hebt. Bij angst stop je je zelfs met ademen of gaat hyperventileren. Angst kan een stressreactie in je lichaamssysteem veroorzaken. Goed ademen is essentieel voor een gezond lichaam. Je hebt gedurende je leven een adempatroon ontwikkeld, waarin je emoties, gedachten en ervaringen zijn vastgelegd. Door je bewust te worden van je adempatroon en verschillende ademtechnieken toe te passen is het mogelijk je vitaliteit, gezondheid en welzijn aanzienlijk te vergroten.

Ontspannen en natuurlijk ademen is bij ook bij jou in aanleg aanwezig, maar raakt verloren in de je leefwijze in deze tijd. Daardoor neemt je draagkracht af, die je in deze tijd juist nodig hebt. De kracht van de ademhaling is wezenlijk voor je draagkracht in het algemeen. Alleen tevreden zijn met ontspanning en rust is onvoldoende. Door je onnatuurlijk adempatroon ontstaan er klachten die niet worden herkend als gevolg van verkeerd gebruik van je ademspieren. Je bent dit gewent. Leren van ‘hoog’ naar ‘laag’ ademen is de rode draad van deze therapei Laag ademen is ontspannend en natuurlijk, maar vraagt oefening voordat het vanzelf en natuurlijk gaat. Je zult ervaren wat voor gevoel het is om moeiteloos en laag in de onderbuik te ademen.

EFT is een combinatie van oude Oosterse geneeswijzen en moderne Westerse psychologie. Het is een gezamenlijke aanpak van lichaam, emoties, gedachten, je zeuwstelstel en je fijne energienetwerk dat door je lichaam stroomt; het meridiaansysteem. Doordat jij of je therapeut zachtjes op een aantal acupunctuurpunten klopt, terwijl je je richt op je allergie, wordt er een kalmerend signaal naar je brein gestuurd. Dit stimuleert je relaxatierespons van je lichaam waardoor je ontspanning ervaart. De heftigheid van je allergie neemt af en er ontstaat steeds meer innerlijke rust. Je allergie reactie neemt af. EFT kun je zelf na instructie van je therapeut thuis toepassen.

Neem contact met ons op

Je bericht is verzonden.
Er was een fout, probeer het nogmaals.