Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Leven zonder Klachten

Leven zonder Klachten

Focus

Je zit daar, omringd door je vrienden, maar je bent er niet helemaal bij. Je voelt die constante druk in je hoofd, alsof er een strakke band om je schedel is gewikkeld. Het begon als een lichte spanning, maar nu lijkt het alsof het nooit meer weggaat. Het maakt je prikkelbaar en vermoeid. Je probeert je te concentreren op je schoolwerk of je favoriete videogame, maar de hoofdpijn lijkt alles te overheersen. Het is frustrerend en soms voel je je machteloos. Je wilt gewoon genieten van het moment, zonder die knagende pijn in je hoofd

Mogelijke aanleiding pijn

Mogelijke aanleiding pijn

TiredMale

Je hebt al van alles geprobeerd om die vervelende spanningshoofdpijn te verslaan. Maar het lijkt wel alsof het steeds terugkomt. Je vraagt je af wat de oorzaak zou kunnen zijn. Misschien is het die zware rugzak die je altijd draagt, de lange uren achter je bureau, of misschien gewoon de stress van het dagelijkse leven. Je hebt al verschillende medicijnen en ontspanningstechnieken uitgeprobeerd, maar niets lijkt echt te helpen. De zoektocht naar verlichting gaat door, want je wilt niets liever dan die constante druk in je hoofd kwijtraken en eindelijk weer vrij zijn van de pijn

Behandeling Hoofdpijn

Behandeling Hoofdpijn

Leven zonder hoofdpijn

Bij Fysio4Stress bieden we een holistische aanpak aan voor spanningshoofdpijn, waarbij je actief betrokken bent. Onze gespecialiseerde therapeuten combineren zowel mentale als fysieke therapieën om je te begeleiden. Samen gaan we aan de slag, waarbij je leert om zowel mentaal als fysiek te werken aan het verminderen van de spanning die de hoofdpijn veroorzaakt. We geven je de tools en technieken om zelf aan de slag te gaan, zodat je de controle terugkrijgt en weer pijnvrij kunt leven.

Bij Fysio4Stress bieden we een holistische aanpak aan voor spanningshoofdpijn, waarbij je actief betrokken bent. Onze gespecialiseerde therapeuten combineren zowel mentale als fysieke therapieën om je te begeleiden. Samen gaan we aan de slag, waarbij je leert om zowel mentaal als fysiek te werken aan het verminderen van de spanning die de hoofdpijn veroorzaakt. We geven je de tools en technieken om zelf aan de slag te gaan, zodat je de controle terugkrijgt en weer pijnvrij kunt leven.

Hypnotherapie gaat verder dan de geest, het heeft ook een opmerkelijke invloed op het lichaam. Door hypnose bereiken we een staat waarin de geest zich openstelt voor positieve suggesties en waarin het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd kan worden. Dit kan bijzonder effectief zijn bij het beheersen van fysieke klachten. Het helpt bij het verminderen van pijnperceptie, het verbeteren van slaapkwaliteit en het verlichten van symptomen van stressgerelateerde aandoeningen. Door het lichaam te ontspannen en de geest te concentreren, kan hypnotherapie bijdragen aan een betere doorbloeding, vermindering van spierspanning en het bevorderen van een algemeen gevoel van lichamelijk welzijn. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op traditionele medische behandelingen voor een breed scala aan fysieke aandoeningen.

EFT is een combinatie van oude Oosterse geneeswijzen en moderne Westerse psychologie. Het is een gezamenlijke aanpak van lichaam, emoties, gedachten, je zeuwstelstel en je fijne energienetwerk dat door je lichaam stroomt; het meridiaansysteem. Doordat jij of je therapeut zachtjes op een aantal acupunctuurpunten klopt, terwijl je je richt op je pijn, wordt er een kalmerend signaal naar je brein gestuurd. Dit stimuleert je relaxatie respons van je lichaam waardoor je ontspanning ervaart. De heftigheid van je pijn neemt af en er ontstaat steeds meer innerlijke rust. Je allergie reactie neemt af. EFT kun je zelf na instructie van je therapeut thuis toepassen.

Je manier van ademen beïnvloed direct je leven. Dit merk je als je je inspant, maar ook als je het een moeilijk moment in je leven hebt. Bij angst stop je je zelfs met ademen of gaat hyperventileren. Angst kan een stressreactie in je lichaamssysteem veroorzaken. Goed ademen is essentieel voor een gezond lichaam. Je hebt gedurende je leven een adempatroon ontwikkeld, waarin je emoties, gedachten en ervaringen zijn vastgelegd. Door je bewust te worden van je adempatroon en verschillende ademtechnieken toe te passen is het mogelijk je vitaliteit, gezondheid en welzijn aanzienlijk te vergroten.

Ontspannen en natuurlijk ademen is bij ook bij jou in aanleg aanwezig, maar raakt verloren in de je leefwijze in deze tijd. Daardoor neemt je draagkracht af, die je in deze tijd juist nodig hebt. De kracht van de ademhaling is wezenlijk voor je draagkracht in het algemeen. Alleen tevreden zijn met ontspanning en rust is onvoldoende. Door je onnatuurlijk adempatroon ontstaan er klachten die niet worden herkend als gevolg van verkeerd gebruik van je ademspieren. Je bent dit gewent. Leren van ‘hoog’ naar ‘laag’ ademen is de rode draad van deze therapie. Laag ademen is ontspannend en natuurlijk, maar vraagt oefening voordat het vanzelf en natuurlijk gaat. Je zult ervaren wat voor gevoel het is om moeiteloos en laag in de onderbuik te ademen.

Dryneedling is een behandelmethode die vaak gebruikt wordt door fysiotherapeuten om spierpijn en spierspanning te verlichten. Bij dryneedling voor de nek en ademhalingsspieren worden dunne naalden gebruikt om in specifieke, vaak pijnlijke, punten in de spieren te prikken. Deze punten staan bekend als ‘triggerpoints’.
Het doel van dryneedling is het losmaken van knopen en het verminderen van spierspanning, wat kan leiden tot pijnverlichting en een verbeterde mobiliteit. De techniek kan ook helpen om de ademhalingsfunctie te verbeteren door spanning in de ademhalingsspieren te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat dryneedling anders is dan acupunctuur, ondanks het gebruik van vergelijkbare naalden. Dryneedling richt zich op specifieke triggerpoints, terwijl acupunctuur gebaseerd is op traditionele Chinese geneeskunde en zich richt op het balanceren van energiestromen in het lichaam.

Je bericht is verzonden.
Er was een fout, probeer het nogmaals.