Huidallergie

Huidallergie

Huid Allergie

Huid Allergie

eczema

In veel gevallen blijft de oorzaak van een allergie onbekend. Het kan ineens opduiken, verdwijnen of juist verslechteren. Toch zijn er factoren die van invloed zijn bij het ontstaan en verergeren van eczeem, oa aanleg, allergenen en niet allergene factoren. Daarnaast spelen een droge lucht, warmte, transpiratie en stress een belangrijke rol bij het ontstaan of verslechteren van eczeem. Stress verergert een allergie. Misschien merk je dat je  meer last van je allergie hebt als je veel stress hebt?  De negatieve invloed van je stress werkt twee kanten op. Je allergie kan kan erger worden door stress en vervolgens kan je allergie meer stress veroorzaken. Je raakt in een vicieuze cirkel.

Eczeem

Eczeem

Allergieën kunnen heel normale en voor andere mensen ongevaarlijke stoffen zijn. Jouw immuunsysteem herkent deze stoffen niet als ongevaarlijk maar reageert hier juist overspannen op. Om wat voor reden dan ook wil je lichaam deze stoffen afweren. De stof heeft de kern van je afweersysteem geraakt en dit roept een reactie van je lichaam op. Je hebt een allergie.

eczema

Onze aanpak

Onze aanpak

eczema

De behandeling zal zich richten op lichamelijke, psychische en sociale factoren die je eczeem veroorzaken. De psychosomatische behandeling zal uit de volgende drie behandelvormen bestaan:

De behandeling zal zich richten op lichamelijke, psychische en sociale factoren die je eczeem veroorzaken. De psychosomatische behandeling zal uit de volgende drie behandelvormen bestaan:

Wat is Hypnose?
Bijna iedereen maakt dagelijks trance-achtige toestanden mee. Je merkt opeens dat je aan het dagdromen bent, iemand niet te hebben horen binnenkomen en je hebt niet gemerkt hoeveel tijd er voorbij is gegaan. Een verschil tussen spontane trances en hypnose is je doelgerichtheid en motivatie. Bij hypnose wordt de trance gebruikt voor een bepaald doel.

Ga ik gekke dingen doen?
Hypnose is geen slaap, al betekent het woord eigenlijk slaap, en al lijkt het er soms op van de buitenkant. In werkelijkheid blijf je in trance alert en bewust. In hypnose verlies je geen controle, maar krijg je juist meer controle over jezelf. Als het nodig is kan je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Zelf als je zo diep in trance bent dat een chirurg zijn gang kan gaan, blijft het observerende ik aanwezig, om de controle over te nemen als dat nodig is. Hypnose kan iemand niet dwingen om iets te zeggen of te doen wat hij niet wil zeggen of doen. Door hypnose hoef je niet in contact te komen met delen van je leven waar je liever niet aan denkt

Word ik wel wakker?
Hoeft niet bang te zijn om niet uit hypnose te komen. Je kan wakker worden door gewekt te worden, doordat de voorgenomen tijd voorbij is, door wakker te willen worden of als je moe bent de trance over te laten gaan in een gewone slaap en daar gewoon wakker uit te worden.

Wat doet Hypnose wel!
Door te leren je te concentreren op constructieve positieve gedachten kun je negatieve verlammende gedachten verdrijven en zelf je verleden corrigeren met behulp van je huidige wijsheid en je sinds toen opgedane ervaringen. Pijnlijke herinneringen hoef je alleen onder ogen te zien als en wanneer je daar klaar voor bent. Hypnose kan je dan helpen daar constructief mee om te gaan.
In hypnose kan je gebieden van jezelf controleren die normaal buiten je bereik vallen van je rationele logisch verbale bewustzijn en veranderen aanbrengen in je chemische, lichamelijke, psychologische en emotionele toestanden.

EFT is een combinatie van oude Oosterse geneeswijzen en moderne Westerse psychologie. Het is een gezamenlijke aanpak van lichaam, emoties, gedachten, je zeuwstelstel en je fijne energienetwerk dat door je lichaam stroomt; het meridiaansysteem. Doordat jij of je therapeut zachtjes op een aantal acupunctuurpunten klopt, terwijl je je richt op je allergie, wordt er een kalmerend signaal naar je brein gestuurd. Dit stimuleert je relaxatierespons van je lichaam waardoor je ontspanning ervaart. De heftigheid van je allergie neemt af en er ontstaat steeds meer innerlijke rust. Je allergie reactie neemt af. EFT kun je zelf na instructie van je therapeut thuis toepassen.

Neem contact met ons op

Je bericht is verzonden.
Er was een fout, probeer het nogmaals.