Luchtweg Allergie

Luchtweg Allergie

Luchtweg geïrriteerd?

Luchtweg geïrriteerd?

Sneezing

Hooikoorts en andere allergieën lijken de laatste jaren steeds vaker een normaal voorkomend verschijnsel te worden. Je gaat beseffen dat de mens steeds minder weerstand kan bieden tegen elementen uit zijn omgeving.

Er bestaat een grote variëteit aan luchtweg allergieën, sommige zijn acuut andere bouwen zich langzaam op. De één krijgt een loopneus, jeukende ogen en moet niezen wanneer stuifmeel, huidschilfers van dieren en huisstofmijt wordt ingeademd.

Immuumsysteem

Immuumsysteem

Sneezing

Allergieën kunnen heel normale en voor andere mensen ongevaarlijke stoffen zijn. Jouw immuunsysteem herkent deze stoffen niet als ongevaarlijk maar reageert hier juist overspannen op. Om wat voor reden dan ook wil je lichaam deze stoffen afweren. De stof heeft de kern van je afweersysteem geraakt en dit roept een reactie van je lichaam op. Je hebt een luchtweg allergie.

Onze aanpak

Onze aanpak

De behandeling zal zich richten op lichamelijke, psychische en sociale factoren die je allergie veroorzaken. De psychosomatische behandeling kan uit de volgende twee behandelvormen bestaan:

De behandeling zal zich richten op lichamelijke, psychische en sociale factoren die je allergie veroorzaken. De psychosomatische behandeling kan uit de volgende twee behandelvormen bestaan:

Hypnotherapie wordt steeds vaker erkend als een effectieve methode om het immuunsysteem te beïnvloeden en de symptomen van hooikoorts te verminderen. Deze benadering maakt gebruik van de diepe ontspanning en verhoogde suggestibiliteit tijdens hypnose om het lichaam aan te moedigen anders te reageren op allergenen die hooikoorts veroorzaken.
Door suggestieve technieken kan de geest beïnvloed worden om het immuunsysteem te moduleren, en daarmee de heftige inflammatoire reactie die kenmerkend is voor hooikoorts te temperen. Hypnotherapie kan helpen bij het herprogrammeren van de automatische lichamelijke reacties op pollen en andere allergenen, potentieel leidend tot een verminderde gevoeligheid.
Bovendien kan hypnotherapie helpen om de stress te verminderen, wat een bekende trigger is voor het verergeren van allergische reacties. Door stressniveaus te verlagen, kan het lichaam minder reactief worden op de omgeving, waardoor de symptomen van hooikoorts afnemen. Dit alles draagt bij aan een verbeterde levenskwaliteit voor mensen die elk seizoen worstelen met deze allergische reacties

EFT is een combinatie van oude Oosterse geneeswijzen en moderne Westerse psychologie. Het is een gezamenlijke aanpak van lichaam, emoties, gedachten, je zeuwstelstel en je fijne energienetwerk dat door je lichaam stroomt; het meridiaansysteem. Doordat jij of je therapeut zachtjes op een aantal acupunctuurpunten klopt, terwijl je je richt op je allergie, wordt er een kalmerend signaal naar je brein gestuurd. Dit stimuleert je relaxatierespons van je lichaam waardoor je ontspanning ervaart. De heftigheid van je allergie neemt af en er ontstaat steeds meer innerlijke rust. Je allergie reactie neemt af. EFT kun je zelf na instructie van je therapeut thuis toepassen.

Haybale

Neem contact met ons op

Je bericht is verzonden.
Er was een fout, probeer het nogmaals.